rolstoel

home
Als alles draait om een goede rolstoel

rolstoel
Elektrische rolstoelen handbewogen rolstoel, zelfrijder, sportrolstoel, douchestoel, toiletstoel scootmobielen aanpassingen voor rolstoelen woningaanpassingen voor rolstoelen vervoersoplossingen voor rolstoelen en scootmobiels info over deze site
De rolstoel.org markt: Aangepaste huizen en Aangepaste auto`s
+++ nieuws-flash +++ Bekijk hier het rolstoel.org nieuws! +++nieuws-flash +++

Merk KussenOpMaat
Type Rolstoelkussen
Website
Soort Extra
Kenmerk rolstoelkussen
OpmerkingenDe producten zijn ontwikkeld op basis van een bijzondere soort schuim dat oorspronkelijk is ontwikkeld door een Zweeds bedrijf in samenwerking met de NASA. De eisen die aan de conditie van de astronauten worden gesteld zijn hoog en van levensbelang. Dat heeft producten opgeleverd die de kwaliteit van ons leven kunnen verbeteren.
Traagschuim is een bijzonder soort visco-elastisch schuim. Andere benamingen voor traagschuim zijn ookwel Memory Foam, Lazy foam, warmtegevoelig schuim of Nasa-schuim.
De oorsprong van dit materiaal ligt in de ruimtevaart-industrie. In de jaren 70 werd er door de Nasa veel onderzoek gedaan naar ruimtepakken die optimaal drukverdelend werkten. Uit alle tests kwam naarvoren dat Traagschuim de optimale drukverdeler is.
Het grote voordeel van dit materiaal is de enorme drukverdeling bij belasting, ongeacht het lichaamsgewicht of -grootte. Het materiaal reageert op (lichaams)warmte, waardoor het op de plekken van de meeste belasting meer doorveert dan bij de plekken van mindere belasting. Hierdoor wordt de drukbelasting optimaal verdeeld en is de kans op doorligplekken geminimaliseerd. Niet voor niets worden Traagschuim matrassen tegenwoordig op iedere operatietafel in Nederland gebruikt tegen het doorlig-gevaar.

Het rolstoelkussen is voorzien van een afwasbaar hospitalhoes.

Ga terug

Home (c)2004-2017 Teunissen Enabling